Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση για τις πυρκαγιές στον Δ. Διρφύων-Μεσσπίων από 28/715 εώς 30/7/15

28/7/15: Στις 18:40 ενημερωθήκαμε μέσω ασυρμάτου από την Π. Υ. Χαλκίδας για πυρκαγιά στην θέση Καλκαντρί Ψαχνών. Άμεσα αναχώρησαν τρία οχήματά μας με 6 εθελοντές πλήρωμα. Στον τόπο του συμβάντος διαπιστώθηκε πως καίγονταν σκουπίδια και χαμηλή δασική βλάστηση σε εμβαδόν περίπου 20 τ.μ. Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα ύπο πλήρη έλεγχο και  κατασβέστηκε πλήρως μετά από 20 λέπτα.
29/7/15: Στις 16:15 έγινε αντιληπτή από μέλος του συλλόγου μας, το οποίο εκτελούσε βάρδια στο γραφείο μας στο Σκληρό, πυρκαγιά στην θέση Καλκαντρί Ψαχνών, πλησίον του σημείου έναρξης της πυρκαγιάς της 28ης Ιουλίου 2015. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δύο οχήματά μας με 4 εθελοντές πλήρωμα ενώ λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν άλλα 2 οχήματα μας με άλλους 4 εθελοντές πλήρωμα. Η φωτιά λόγω των ανέμων είχε πάρει διαστάσεις κι έκαιγε χαμηλή δασική βλάστηση. Η πυρκαγιά τέθηκε σύντομα ύπο πλήρη έλεγχο και με την συνδρομή οχημάτων της Π. Υ. Χαλκίδος και λίγη ώρα αργότερα κατασβέστηκε πλήρως. Σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της πυρκαγιάς έπαιξαν και δύο χωματουργικά μηχανήματα κατοίκων της περιοχής. Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 2 στρέμματα.
Κατά την διάρκεια της πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς και λίγα μέτρα από αυτήν ξέσπασε νέα εστία πυρκαγιάς, άλλα λόγω της παρουσίας των οχημάτων εκεί κατασβέστηκε πλήρως αφού έκαψε μόνο 5 τ.μ.
30/7/15: Επέστρεψε και το δεύτερο όχημας μας από την περιοχή της πυρκαγιάς στην Μακρυκάππα, η οποία είχε ξεσπάσει στις 23/7/15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου