Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

6/1/15-7/1/15

Κατά το χρονικό διάστημα από 6/1/15 08:00 εώς 7/1/15 14:00, οπότε και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων επλήγη για δεύτερη συνεχομένη φορά από κύμα χιονόπτωσης, το οποίο ήταν πιο σφοδρό από αυτό της 30ης 12/14, ο Σ. Ε. Δ. Δ. Δ. πραγματοποίησε 5 επεμβάσεις παροχής βοήθειας και αποχιονισμού δρόμων.
Αναλυτικά: Στις 6/1/15 στις 08:00 πραγματοποιήθηκε αποχιονισμός του δρόμου προς τον οικισμό Μακρυμάλλης, αλλά κι εντός αυτού.
Στις 19:35 κινήθηκαν δύο οχήματα μας προς το Τ. Κ. Καθενών για απεγκλωβισμό Ι. Χ. επιβατικού οχήματος με επιβάτες τρείς γυναίκες κί ένα ανήλικο άτομο. Το όχημα είχε εγκλωβιστεί λόγω του χιονιού και αφού έγινε η αποκόλληση του συνοδεύτηκε ως την περιοχή της Ν. Αρτάκης, όπου κι έγινε και αποχιονισμός του δρόμου από Βατώντα προς Ν. Αρτάκη. Στο συμβάν και δυνάμεις της Π. Υ. Χαλκίδας.
Σε συνέχεια και κατά την επιστροφή από το ανωτέρω συμβάν το ένα όχημα μας κινήθηκε στα Ψαχνά για αποχιονισμό των δρόμων εντός της πολής και κατόπιν πραγματοποιήθηκαν αποχιονισμοί προς τις Τ. Κ. Καμαρίτσας, Κυπαρρισίου, Κοντοδεσποτίου ως τις 03:30 τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου.
Στις 05:30 της 7/1 ένα όχημα μας με δύο εθελοντές αναχώρησε για τον κόμβο προς Β. Εύβοιας (Καστέλλα) για ρύθμιση και απαγόρευση κυκλοφορίας προς Άγιο.
Στις 08:30 ως τις 12:30 το εκχιονιστικό μας κινήθηκε για αποχιονισμό στην Τ. Κ. Καμαρίτσας και Κοντοδεσποτίου.
Τέλος στις 13:15 δύο οχήματα μας με 4 εθελοντές κινήθηκε στο κοιμητήριο Ψαχνών για καθαρισμό του χώρου από το χιόνι.
Πρέπει να τονιστεί πως όλες οι επεμβάσεις έγιναν κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και με τον κο. Δήμαρχο ή αιτήματος της Π. Υ. Χαλκίδας και της ΕΛ. ΑΣ..
Αξίζει να αναφερθεί πως η συνεργασία του συλλόγου μας με τις υπηρεσίες του δήμου και τον κο. Δήμαρχο ήταν άριστη και πως καταβλήθηκαν οι μέγιστες προσπάθειες από πλευρά μας, ώστε να μετριαστούν τα προβλήματα που προέκυψαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου