Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Απάντηση Ραπτάκη για τη μη συμμετοχή του Σ.Ε.Δ.Δ.Δ. στη χθεσινή παρέλαση

Πολλαπλά ήταν τα σχόλια για το γεγονός ότι εχθές κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν συμμετείχε σε αυτή ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, ο οποίος κάθε χρόνο παρελάζει με εξοπλισμό και οχήματα δίνοντας ένα άλλο χρώμα στην συγκεκριμένη ημέρα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον επικεφαλής του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών κο Σπύρο Ραπτάκη, μας είπε ότι " η μη συμμετοχή τους στην παρέλαση δεν έχει να κάνει με καμία διαμαρτυρία και αυτό γιατί τόσο ο ίδιος όσο και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες δεν συγχέουν ημέρες όπως η 25η Μαρτίου με διάφορες διαμαρτυρίες όπως συμβαίνει με κάποιους άλλους, ξεχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το γεγονός ότι οι ημέρες αυτές δεν προσφέρονται για διαμαρτυρίες, αλλά προσφέρονται για να τιμούμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα τα οποία συνέβαλαν στην ανεξαρτησία της χώρας μας". Παρόλα αυτά μας τόνισε ότι αυτό που τον λυπεί περισσότερο απ' όλα είναι οι λειτουργικοί λόγοι που δεν μπορούσαν οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες να παρελάσουν. Και οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν με την εγκατάλειψη, η οποία παρατηρείται από την πλευρά της Πολιτείας, σε φορείς όπως ο Σύλλογος Δασοπυροσβεστών όπου εδώ και δεκαεφτά χρόνια προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.
Χαρακτηριστικά κατά τη συζήτησή μας μας ανέφερε: "έχουμε καύσιμα επειδή μας έδωσε η Πυροσβεστική, τα οποία τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε όποιο περιστατικό συμβεί. Τα οχήματα, τα οποία θα συμμετείχαν στην παρέλαση χρίζουν συντήρησης και αποκατάστασης διαφόρων ζημιών που έχουν υποστεί κατά τις επιχειρήσεις που έδρασαν. Ο εξοπλισμός μας έχει φθαρεί με αποτέλεσμα η εμφάνισή μας κατά την παρέλαση να μην μπορούσε να είναι αυτή που εμείς θα θέλαμε. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να αποφασίσουμε να μην πάρουμε μέρος στην παρέλαση μιας και η εικόνα που θα βγάζαμε προς τα έξω δεν θα ήταν η καλύτερη δυνατή για το Σύλλογό μας. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα αποκατασταθούν, η Πολιτεία μέσω των αρμοδίων φορέων της όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος, θα αντιληφθούν τη χρησιμότητά μας, θα σταματήσει αυτή η υποβάθμιση που γίνεται και το έργο το οποίο προσφέρουμε είναι ,αν όχι τεράστιο, πολύ μεγάλο, χρήσιμο και κρίσιμο και ευελπιστώ ότι την 28η Οκτωβρίου θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις της άλλης μεγάλης και Εθνικής μας Επετείου".
Καλό θα ήταν η Πολιτεία να δει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και να κατανοήσει ότι τα όσα προσφέρει ο συγκεκριμένος Σύλλογος έχει τεράστια ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία.


Αναδημοσίευση από messapianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου