Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Παρουσίαση.

           Το νέο ιστολόγιο του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης δημιουργήθηκε για να κάνει σε όσο πιο πολύ κόσμο γνωστό το έργο του. Ο σύλλογός μας λειτουργεί χώρις διακοπή από την ημέρα ίδσυσής του στις 12/2/95. 
           Τότε πρωταρχικός σκοπός μας  ήταν η δασοπροστασία και αυτό ήταν λογικό αφού τα μέσα που διαθέταμε ήταν σχεδόν μηδαμινά. Ξεκινήσαμε κάνοντας περιπολίες με τα δικά μας μηχανάκια , επικοινωνούσαμε με ασύρματου βραχέων , οι οποίοι ήταν δωρεές και όπου βλέπαμε καπνό τρέχαμε να δώσουμε την βοήθεια μας στα οχήματα του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής.
Το καλοκαίρι του 1996 με δωρεάν παραχώρηση από τον Δήμο Ψαχνών αποκτήσαμε το πρώτο χώρο όπου μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε.Ο χώρος αυτός στεγαζόταν στα διατηρητέα που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών. 
Τέλος Απριλίου του 1998 αγοράσαμε το πρώτο μας όχημα που ήταν τζιπ μάρκας FORD τύπου Μ-38. Την ίδια χρονιά και πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου αγοράσαμε και το δεύτερο μας όχημα , το οποίο ήταν πυροσβεστικό ειδικών χρήσεων μάρκας DEUTZ και αγοράστηκε μεταχειρισμένο.
Εκείνη την χρονιά βραβευτήκαμε από τον Δήμο Ψαχνών για την προσφορά μας. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε βραβευτεί κατ’ επανάληψη από την Π.Υ. Χαλκίδας, το Δασαρχείο Χαλκίδας, την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, το Επιμελητήριο Ευβοίας, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδη, τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθηγητή κ. Παυλόπουλο και ήμασταν ευτυχείς να δεχτούμε την τιμή να βραβευτούμε από την Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο. Επίσης έχουμε δεχτεί βραβεία και από πολλούς Συλλόγους και άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού η δημόσιου δικαίου.
Το 2001  ενταχτήκαμε και στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αφού αξιολογηθήκαμε και κριθήκαμε ικανοί , βάσει του εξοπλισμού μας , να προσφέρουμε τις υπηρεσίες όπου διαταχθούμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο Σύλλόγος μας είναι ενταγμένος στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π). μα αριθμό μητρώου 2001/27.
Σήμερα ο σύλλογος διαθέτει 7 πυροσβεστικά οχήματα, 1 ερπυστριοφόρο όχημα, 1 ταχύπλοο σκάφος και 2 οχήματα μεταφοράς προσωπικού ενώ το 1 από τα οχήματα με την προσθήκη αποχιονοστικής λεπίδας χρησιμοποιείται σαν εκχιονιστικό κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών.
Κατά τα προηγούμενα έτη διαθέταμε και 2 ασθενοφόρα, τα οποία όμως λόγω βλαβών και λόγω έλλειψεις χρημάτων δεν καταφέραμε ποτέ να τα επισκευάσουμε. Έτσι τα δύο αυτά οχήματα έχουν παροπλιστεί.
           Στην διάρκεια της λειτουργίας του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης έχουμε προσφέρει τα μέγιστα στην περιοχή μας και στους κατοίκους της , οι οποίοι στην αρχή μας είχαν αντιμετωπίσει με καχυποψία , επιφυλακτικότητα και  χλευασμό, και δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανιδιοτελώς και με αυτοθυσία στον τόπο μας.
          Όπως προαναφέραμε σκοπός αυτού του ισολογίου είναι να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό το καθημερινό έργο που προσφέρουμε και το οποίο είναι εθελοντικό.
          Καλή ανάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου